Május cserkészberkekben

2021. 06. 01
Szőgyéni cserkészek szemetet szednek

Aktív élet zajlott májusban is a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség háza táján.
A járványügyi korlátozások enyhítésével  cserkészközösségeinkben is újraindulhattak a személyes találkozók legalább a kiscsoportos foglalkozások kereteiben, bár nagyobb rendezvényekre továbbra sem kerülhet sor. Az első benyomások pozitívak, a személyes találkozókat már mindenki nagyon várta a több mint nyolc hónapon át tartó kényszerű szünetet követően. A virtuális tér nem adhatta vissza a személyes találkozók varázsát, a közösségi együttlét nevelői hatását! A kiscsoportos foglalkozások mellett még inkább felgyorsultak a nyári táborok, tanyázások szervezései is, valamint a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Összetartozásunk Tüze (gyujtsukmeg.ma) összmagyar megemlékezés felvidéki előkészületei is.
Tagjaink országszerte igyekeznek aktívan kivenni részüket a helybeli közös feladatokból is, szolgálva a közösséget és ezzel is példát mutatva másoknak. Kiemeljük az Észak-Komáromi kórház  nagykapacitású oltóközpontban napi szinten adminisztrációs önkéntesként szolgálókat. Érdemes bővebben megismerni a Szőgyénben történteket is, ahol a cserkészek szervezésében és vezetésével tisztították meg önkéntesek a település utcáit, lásd.
A hónap derekán Ferenc pápa is megerősített minket, cserkészeket önként vállalt hivatásunkban, aki a francia cserkészeket fogadva hangsúlyozta, hogy „a cserkészmozgalom a fiatalok számára a bíztatás jele, mert arra hívja őket, hogy álmodjanak és cselekedjenek, hogy legyen bátorságuk reménnyel tekinteni a jövőbe” és azt üzente mindannyiunknak: „Legyetek a remény magvetői és segítsetek másoknak a közösségi élet újrafelfedezésében”.


Kismedve


Forrás:
kcssz.hu
vaticannews.va