Februárban szavazhatsz Paláston

2014. 12. 02

Még ne váltsd ki a szavazói igazolványt a közgyűlésre, mert még nem lehet! De tudd, hogy a jövő februári, palásti Szövetségi Közgyűlés napján is leadhatod a szavazatod!

 

 

Kedves szavazati joggal rendelkező, vagy nem rendelkező, de szövetségünkért égő cserkésztestvérek (remélem, ezzel a két kategóriával a teljes tagságot sikerült jellemeznem:)!

 

Bizonyára ti is értesültetek róla, hogy köztársasági elnökünk, Andrej Kiska 2015. február hetedikére, a közgyűlés időpontjára írta ki a Szövetség a családért nevű civil szervezet által kezdeményezett népszavazást, melyről mindent megtudhatsz ide kattintva.

 

A népszavazás a demokrácia legmagasabb szintű megvalósulása, mivel itt közvetlenül nyilváníthatunk véleményt. Egy olyan szervezet esetében, amely a jó állampolgárrá nevelést tűzte zászlajára, nem lehet kérdés a részvételre való buzdítás. Ehhez azonban nem kell otthon maradnod, hanem el tudsz jönni a palásti közgyűlésre, ahol nagy szükség van rád.

 

A népszavazás ugyanis – szemben a megyei vagy a helyi önkormányzati választásokkal – olyan szavazás, amelyen lehetséges szavazói igazolvánnyal, állandó lakhelyeden kívül is voksolni. Mivel a februári, az új szervezeti felépítést bevezetni hivatott közgyűlésünk kiemelten fontos jövőre negyedszázados szervezetünk életében, és annak jövőjét hosszútávon befolyásolja, nagyon fontos, hogy minden épkézláb ember ott legyen, és véleményt nyilvánítson. Vízicserkészként úgy is mondhatnám: mindenki a fedélzetre!

 

A szavazói igazolvány kiváltásának menetéről mindent elolvashatsz a Belügyminisztérium honlapján. Igazán egyszerű, e-mailben is lezavarható, így legfeljebb 2 percet vesz el az életedből.

 

Legyünk sokan Paláston 2015. február 6-8. között, és javítsunk a helyi részvételi arányon!

 

Jó munkát!

 

Kocur László,

a Szövetségi Cserkésztanács elnöke

 

Csémi Szilárd 

ügyvezető elnök

 

PS. Ugyanitt, ugyanekkor: Palócia végvárának cserkészbálja.

 

Címkék
közgyűlés
Palást