Befejeződött az idei őrsvezetőképzés

2013. 10. 31

Őrsvezetői fogadalomtétellel ért véget az október 24-27. között megrendezett Őrsvezető Záróképző Paláston. A hosszú hétvége során a hangsúly azon volt, hogy a képzés résztvevői egymást gazdagítsák ötleteikkel és meglátásaikkal az őrsvezetőképzés terén.

 

A csütörtök este a ráhangolódásé volt: egy jó hangulatú kvíz keretében lehetett összemérni a tudást (vagy épp minél szerencsésebben tippelni) a nyári tábor titkaira, a törzstagok adataira vagy épp a jelöltek kevésbé ismert jellemzőire.
Másnap került terítékre az előre elkészített őrsi foglalkozások vázlatának elemzése, és a kellékek-játékok bemutatása. A napba belefért még egy előadás az internethasználat veszélyeiről, evőeszköz és vállfa díszítés, egy esti imaóra és egy nagy kupac jelöltek által vezetett játék is.
Szombaton a résztvevők egy a felvidéki magyarságról szóló vitapárbajban mérték össze érvelési tudásukat, majd megismerkedhettek az őrsvezető modern eszközeivel.

Az igazi élményt a nap vége tartogatta, a tavasszal elkezdett út a végéhez ért, az egész képzés során elkötelezett jelöltek őrsvezetői fogadalmat tettek, és immár ezzel megerősítve dolgoznak a rájuk bízottak boldogulásán.